Blog

Op het blog van Clips voor Duurzaamheid lees je wat anderen bezighoudt en houden we je op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen rondom het project. Denk jij een leuk blog item voor ons te hebben? Mail dan naar info@holy.nl

Succesvolle afsluiting 'Duurzame Scholen'

Het Duurzame Scholen project is eind juni succesvol afgesloten! Leerlingen het Hofstad Lyceum en de Vrije School in Den Haag adviseerden bedrijven middels hun animatieclips over hoe zij consumenten bewust kunnen maken van duurzaamheid. Met hun clips bereikten de leerlingen tijdens een korte sociale media campagne ruim 4000 mensen!  

“De leerlingen hebben veel plezier gehad met het puzzelen binnen het programma en het bedenken van een goede verhaallijn. Ze werden in kleine groepen begeleid door een workshopleider die de leerlingen op weg helpt en dan laat uitvinden hoe ze verder kunnen komen… en dat doen ze ook!” aldus Chris Miranda Lamey van het Hofstad Lyceum.

Duurzame Scholen kwam tot stand in samenwerking met het IVN. Dit project werd gesteund door onder meer: Applied Materials, ANWB, Haags milieu Centrum, Van Gansewinkel, AFAS Circustheater, ADO Den Haag, en het wijkberaad Vruchtenbuurt.

Volgend schooljaar vindt een nieuw Duurzame Scholen traject plaats. Meer weten? Neem gerust contact met ons op via info@holy.nl of bel 020-7163770.

Meer

Scholen voor duurzaamheid

De Vrije School Den Haag stond in de week van 20 t/m 24 februari 2012 helemaal in het teken van duurzaamheid. Duurzame mobiliteit en vrije tijd om precies te zijn. Want ook in je vrije tijd verbruik je veel energie, zeker als je op vakantie gaat of een dagje weg! Een paar dagen naar Disneyland Parijs gaat of juist naar de Efteling, het maakt een wereld van verschil.

Als Duurzame Adviesbureaus hebben de leerlingen van de Vrije School duurzame opdrachtgevers onder de loep genomen. Kunnen hun producten niet duurzamer? En hoe kunnen ze hun duurzame imago verbeteren? Er is gewerkt voor opdrachtgevers als Van GansewinkelGocycle, en My Wheels, allemaal bedrijven die zich richten op duurzame mobiliteit en vrijetijdsbesteding.

Dit onderzoek hebben de adviesbureaus als echte journalisten vastgelegd in een rapport, een flyer of een glossy en in een HOLY animatieclip. De zelfgemaakte animatieclips laten zien welk probleem de opdrachtgever oplost om zo de wereld een stukje duurzamer te maken. Uiteraard mogen deze animatieclips niet aan het brede publiek voorbij gaan, daarom zijn de clips via social media door de leerlingen verspreid. 

Bekijk alle clips hier 

Meer

Energie Ambassadeurs

Even geen leerling maar Energie Ambassadeur, dat waren de leerlingen van 3 mavo van het Haarlemmermeer Lyceum en Hoofdvaart College in Hoofddorp! De Ambassadeurs hebben verschillende workshops gedaan over duurzaam leven, geïnspecteerd hoe duurzaam hun school is en in de wijk Hoofddorp Oost hebben de energie Ambassadeurs bewoners laten zien hoe ze bewust met energie om kunnen gaan. 

Negen ‘Young Reporters’ hebben alle activiteiten in de week van 16 tot en met 20 januari vastgelegd met foto’s, blogpost, persberichten én door elke dag een animatieclip te maken met HOLY. De animatieclips werden verspreid via Facebook en Twitter om zo nog meer mensen te overtuigen van het belang van duurzame energie.

De Energie Ambassadeurs hebben goed werk gedaan, want naar aanleiding van hun kritische vragen stapt de scholengemeenschap waar het Haarlemmermeer Lyceum deel van uitmaakt volledig over op groene energie! 

Bekijk de clips van de Energie Ambasssadeurs hier!


Young Reporter Hicham aan het werk aan zijn HOLY animatieverslag

 


De Young Reporters vertelden op het podium over de projectweek


Het HOLY animatieverslag op groot scherm in de aula!

Meer

Nieuwjaarswens van HOLY

Met deze nieuwjaarsclip wensen wij jou een paradijselijk 2012 toe!

Meer

Clips voor Duurzaamheid op Het National Sustainability Congres

Heb jij wel eens een animatieclip gemaakt voor Clips voor Duurzaamheid? Dan bestaat er een kans dat jouw clip wordt vertoond tijdens Het Nationaal Sustainability Congres in ‘s- Hertogenbosch op 30 november 2011. Een succesvol congres met als centrale thema duurzaamheid waar wordt geïnformeerd, genetwerkt en geïnspireerd. HOLY inspireert met de goed doordachte animatieclips over duurzaamheid.

CO2 Weg ermee!

Klik hier voor clips die gemaakt zijn tijdens clips voor duurzaamheid. 

Meer

Later